Când nu sunt la pescuit s-au nu mă pot duce, atunci când sezonul este închis, îmi place să-mi petrec timpul liber în bucătărie, să gătesc aproape orice fel de mâncare și să încerc noi provocări în domeniul culinar.
Îmi plac provocările unor rețete noi dar, mai ales, îmi place foarte mult să improvizez spontan, din propria inițiativă și, bineînțeles, să deviez de la rețeta inițială. Cum sezonul la pescuitul păstrăvului în această perioadă a anului este închis, iar revizia și întreținerea ustensilelor de pescuit este făcută, în afară de a scrie câteva articole de pescuit și de a citi reviste și cărți cu specific pescăresc, nu prea îmi rămân multe lucruri de făcut în timpul liber. Așa că la sfârșitul lunii lui Mărțișor am mers la cea mai apropiată crescătorie de păstrăvi din zonă, de unde am cumpărat patru păstrăvi din specia fântânel de dimensiuni nu foarte mari, cam la 300-400 grame bucata, pe care am decis să-i pregătesc pentru cină. Iar ca rețetă culinară am ales una puțin neobișnuită, care ulterior s-a dovedit o foarte bună alegere și cu care fiecare membru al familiei a fost foarte mulțumit.
Înainte de a ajunge la păstrăvărie, am oprit la un Supermarket ca să cumpăr ceva fructe si legume, extrem de necesare pentru o asemenea rețetă. Ca ingrediente am folosit următoarele: lămâie, suc de roșii, unt, sare, piper, ciuperci, ardei gras, roșii chery (micuțe), pere, mere, portocale, ananas, ceapă, usturoi, dovlecei, pesmet, 2,3 linguri de miere de albine și mult suflet.